עדכונים לנוהל שר האוצר- בתוקף החל משנת 2025

עדכונים לנוהל שר האוצר - בתוקף החל משנת 2025

 

הנוהל לתמיכות מתקציב המדינה במוסדות ציבור (להלן – הנוהל) מכונה לעיתים גם “נוהל שר האוצר”, הוא הנוהל שקובע כללים סטנדרטיים לחלוקת התמיכה הממשלתית, אשר חלים על כל משרדי הממשלה.

לפני אישור בקשת התמיכה,  בוחן רו”ח מטעם החשב הכללי את עמידת מבקשי התמיכה בהוראות נוהל שר האוצר. נושאים אלו ייבדקו גם במהלך ביקורת עומק.

בימים האחרונים התפרסם תיקון לנוהל, אשר יש בו הקלות משמעותיות לגופים הנתמכים, וגם החמרה (?) לא ברורה אחת. העדכון יינס  לתוקף ביום 1.1.2025 .

שכר בכירים – החמרה (?)

כיום עלות השכר של בעלי תפקיד ניהולי בגוף נתמך, כולל עובד עצמאי וקבלן משנה, אינה יכולה לעלות על 630 אש”ח (ובשנת 2024 –  697 אש”ח).

במסגרת העדכון נקבע כי לא תשולם לעובד גוף נתמך, כולל עובד עצמאי וקבלן משנה הנותן שירותי ניהול למוסד עלות שכר העולה על 630 אש”ח  (אלא אם נקבעה תקרה נמוכה יותר במבחני התמיכה). אם אותו עובד הועסק במשרה חלקית או רק בחלק מהשנה – עלות השכר תחושב באופן יחסי.  כלומר, מגבלת השכר תחול החל משנת 2025 על עובדי גופים נתמכים בכלל ולא רק על בעלי תפקיד ניהולי.

ההוראה לא תחול על גוף נתמך ששכר ממלאי תפקידים בו מוגבל לפי כל דין (למשל גופים שהשכר בהם מאושר על-ידי הממונה על שכר באוצר) או הסכם קיבוצי המאושר על-ידי הממונה על השכר. על-פני הדברים מדובר בהחמרה לעומת המצב הקיים, אשר מחילה מגבלות שכר על עובדים וספקים חיצוניים שלא חלו עליהם מגבלות שכר בעבר.

 עודף מצטבר – כיום, גוף נתמך אינו  יכול להחזיק עודף מצטבר  שאינו מיועד מעל 100% (כולל הכנסות בשווה כסף ושווי מתנדבים).   במסגרת התיקון עלתה תקרת העודף המצטבר ל-200% לפי הדוח המבוקר האחרון הקיים לפני מועד הגשת הבקשה.

עם זאת, גם  לרשם העמותות יש כללים לגבי עודף מצטבר בעמותה  ולא ניתן להחזיק נכסים או הון לתקופה ממושכת בלי להשקיעם בקידום מטרות קונקרטיות, או מבלי שיש לעמותה  תכנית עדכנית, מעשית ויעילה לשימוש בכספים אלו לצורך קידום מטרותיה.

 אישור ניהול תקין – גוף נתמך חייב להציג אישור ניהול תקין עד יום 31.3 בשנת התמיכה (אם כי המלצתי החמה היא לעשות כל מאמץ כדי להגיש את המסמכים כדי לקבלו במועד).  במסגרת התיקון יוטל קנס בשיעור 20% על גוף אשר  הגיש את אישור הניהול התקין לאחר 31.3 ועד 30.6 בשנת התמיכה (התיקון הפחית את גובה הקנס). אם לא יוגש אישור ניהול תקין עד 30.6 – בקשת התמיכה תידחה  תידחה.

תשלום מקדמות – בתיקון נקבע כי ניתן לשלם מקדמות עד לגובה של 80% אם ועדת התמיכות לא סיימה את דיוניה עד 30.6 (כיום ניתן לשלם רק 40%, למעט בשנים שאין בהם תקציב מדינה). חדשות טובות לגופים נתמכים שנאלצים בד”כ לחכות עד לסוף השנה כדי לקבל את מלוא התמיכה.

תשלום לפי צפי ביצוע – ניתן לשלם תמיכה לפי צפי, עד לגובה 90% מהתמיכה, במקרים מיוחדים ובאישור חשב כללי (היום 50%).

הגשת דוח על שנת פעילות – כל הגופים, כולל אלו שאושרה להם תמיכה רב שנתית  חייבים להגיש דוח על שנת הפעילות הנתמכת עד 31.10. בשנה שאחרי שנת התמיכה. החשב הכללי יוכל לתת ארכה עבור כל המוסדות הנתמכים (עד היום, היו כללים שונים לגופים שיקבלו תמיכה רב שנתית, ומועדי ההגשה של דוח הביצוע השתנו באופן תדיר). לדוח תצורף חוות דעת רו”ח. גופים שקיבלו תמיכה עד 100 אש”ח יידרשו להגיש דוח במתכונת מקוצרת.

הדוח השנתי ייבדק על-ידי מערך הביקורת המרכזי,  אשר רשאי לבקש השלמות. אם הגוף לא יגיש את ההשלמות במועד- הדבר נחשב כאי הגשת דוח הביצוע ומצדיק שלילת תמיכה. דוח הביצוע יועבר על-ידי מערך הביקורת המרכזי לוועדת התמיכות, אשר צריכה לקבל החלטה תוך  30 יום אם לאשר את הדוח. .

עד כאן תמצית התיקונים, אשר ייכנסו לתוקף בשנה הבאה. עד אז, כדאי להתארגן כדי לקבל אישור ניהול תקין במועד ולהגיש במועד דוח על שנת קודמת. בהצלחה!

משרדי עוסק בכל הנושאים הנוגעים לקבלת סיוע  מהמדינה למגזר הפרטי –  למגזר השלישי (עמותות, חברות לתועלת הציבור ומלכ”רים אחרים) ותמריצים למגזר העסקי (מפעלי תעשייה, סטארט-אפ, חברות היי-טק ומפעלים קטנים). 

עבודה נכונה, היכרות עם הדרישות הבירוקרטיות והמקצועיות תסייע לכם להיכנס למעגל הגופים הנתמכים ללא תקלות.

היכרות משרדנו עם המסלולים השונים ועם הדרישות הבירוקרטיות מאפשרת למקסם את אפשרויות הסיוע, לעמוד בתנאי הסף, למלא את הטפסים הנכונים ולהתמודד עם ביקורות עומק ודחיית בקשות. 

 

תודה רבה!

יש לכם הערות או הארות? מוזמנים ומוזמנות לשלוח אליי!

אהבתם את התוכן? אשמח אם תשתפו עם קולגות וחברים!

מוזמנים ליצור איתי קשר בטלפון: 03-5076998 במייל  office@ferber-law.co.il או דרך טופס יצירת הקשר באתר.

אתר המשרד: https://ferber-law.co.il/

 

האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה  חוות דעת משפטית. המידע בניוזלטר הינו מידע חלקי וכללי בלבד, והמסתמך על המידע עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn