ארגז הכלים המקוצר למקסום תמיכות ממשלתיות למוסדות ציבור
אם אתם מוסד ציבור, את ההתארגנות לקראת קבלת תמיכה ממשלתית מתחילים שנה לפני השנה שבה אתם רוצים לקבל תמיכה. כלומר, אם אתם רוצים לקבל תמיכה בשנת 2023- צריך להתחיל להתארגן בשנת 2022 (!). לא כדאי לחכות לרגע האחרון, במיוחד אם זו השנה הראשונה שבה אתם רוצים להיכנס למעגל התמיכות.
בכמה כסף מדובר? ובאיזה נפח של פעילות?
מדי שנה מעניקים משרדי הממשלה תמיכות מתקציב המדינה למוסדות ציבור, בסך כולל של למעלה מ-6 מיליארד ש”ח לכ-4,000 מוסדות ציבור הפועלים למטרת חינוך, תרבות, דת, מדע, אמנות, רווחה, בריאות, ספורט או מטרות דומות. הליכי התמיכה הם בירוקרטיים מאוד, ומצריכים עמידה בנהלים ובלוחות זמנים קבועים, היכרות עם מבחני התמיכה הרלוונטיים ונוהל שר האוצר הם חיוניים כדי להצליח לקבל את התמיכה ולמקסם אותה.
חשוב לדעת לפני שמתחילים:
א. התהליך המפורט בניוזלטר זה מיועד למלכ”רים (עמותות, חל”צ, אגודות עותומניות) המבקשים לקבל תמיכה ממשלתית.
ב. תנאי לקבלת תמיכה ממשלתית הוא קיום פעילות ממקורות עצמיים מהסוג של הפעילות הנתמכת לפחות שנתיים לפני הגשת בקשה לתמיכה (ויש מבחני תמיכה שדורשים ותק אף יותר משנתיים). אבל גם אינכם מבצעים את הפעילות במשך שנתיים – אין מה להתייאש, פנו למשרדנו לבחינת האפשרויות המשפטיות לקבלת פטור מדרישת השנתיים.
ג. אי אפשר לקבל פעמיים תמיכה על אותה פעילות, לכן יש להיזהר כאשר מגישים בקשות תמיכה על אותה פעילות למשרדים שונים.
התארגנות מראש לטובת מיקסום התמיכה
המפתח להצלחה הוא היכרות מעמיקה עם מבחני התמיכה הרלוונטיים. בפוסט קודם הסברתי כיצד מאתרים את מבחני התמיכה הרלוונטיים לפעילותכם. הדרך הקצרה והיעילה ביותר היא לפנות למשרדנו ואנו נשמח לבצע את הבדיקה על-סמך הידע המקצועי שלנו, ולהעביר לכם מסמך מסודר עם פירוט מבחני התמיכה האפשריים ותנאיהם.
היכרות מעמיקה עם מבחני התמיכה הרלוונטיים תאפשר לכם לוודא שאתם עומדים בתנאי הסף, ולעשות מאמץ להגיע לציון המיטבי באמות המידה לחלוקת התמיכה.
ישנם מבחני תמיכה אשר בודקים נתוני שנה קודמת, כך ששיפור המדדים בשנת 2022 יאפשר לכם לקבל תמיכה מיטבית בשנת 2023. אם אמות המידה נקבעות לפי ביצועי 2023 – כדאי לגבש תכנית עבודה שתאפשר לכם למקסם את פעילותכם ואת הניקוד לפי אמות המידה לתמיכה, לאורך זמן ותוך הסתכלות עתידית לשנים הבאות.
שמירת קשר עם המשרד התומך
אם אתם עומדים בתנאים לעיל, את הפעולות הבאות כדאי מאוד לעשות עכשיו (!) כדי לשמור על קשר רציף עם המשרד התומך:
א. רצוי מאוד להיפגש עם הגורמים המקצועיים במשרדי הממשלה הרלוונטיים, על-מנת לברר את מדיניותם כלפי פעילותכם. הם אמונים על מדיניות התמיכה ויש להם ידע שאין לכם. אם אין מבחן תמיכה מתאים או שהמבחן התמיכה הקיים אינו מאפשר תמיכה גבוהה מספיק – זה הזמן לבקש תיקונים במבחן, כדי לשפר את סיכוייכם. לא בטוח שתענו, אבל תמיד רצוי לקיים דיאלוג עם המשרד התומך.
ב. ישנם מבחני תמיכה אשר דורשים להודיע בשנה קודמת על הגשת בקשת תמיכה בפעם הראשונה. מומלץ לבדוק אם קיימת דרישה כזאת במבחן התמיכה הרלוונטי לפעילותכם ולהודיע בהתאם.
ג. גם בהעדר דרישה על הודעה מוקדמת במבחן התמיכה- מומלץ להודיע מראש על כוונה להגיש תמיכה בפעם הראשונה, כדי שהמשרד התומך יוכל לבקש תוספת תקציבית. רצוי להודיע עוד לפני חודש אפריל, שבו מתחילים דיוני התקציב לשנה הבאה. מבחני תמיכה הם “משחק סכום אפס”, כלומר, כל הסכום בתקנה התקציבית מתחלק בין כל הגופים שעמדו בתנאי הסף, כך שכל גוף חדש מקטין את התמיכה לאחרים, אלא אם המשרד התומך יקבל תוספת תקציב.
ד. בדיקה חוזרת של השטח: גם אם קיבלתם תמיכה בעבר, כדאי לבדוק אם משהו השתנה. אולי יש מבחן תמיכה חדש או מתוקן, אשר מתאים יותר לפעילותכם. כדאי גם לבדוק את מספר הגופים הנתמכים מכוח אותו מבחן תקציבי ואת הסכומים שהם מקבלים, כדי לראות מה תקציבי התמיכה ומה התחרות עליהם. נתונים אלו אמורים להיות מפורסמים לגבי שלושת השנים האחרונות באתר המשרד התומך.
ה. לוודא שיש לכם כרטיס חכם למערכת המרכבה (למשרדים אשר עובדים עם מערכת זו) – חייבים לדאוג לכך מראש, כי התורים להנפקה הם להיות ארוכים. באתר המשרד התומך יש הסבר למי יש לפנות כדי לקבל את האישור להנפקת כרטיס חכם (צריך שניים לכל מלכ”ר), ועם האישור פונים לגורמים המנפיקים לקבלת הכרטיסים.
ב-15.10.2022 – מתחיל תהליך הגשת בקשות התמיכה לשנת 2023. האם אתם מוכנים לקראת הגשת בקשות תמיכה לשנת 2023?
הטיפ המנהלי החודשי:
עד 30.6.2022 חובה להגיש את כל המסמכים הדרושים לצורך קבלת אישור ניהול תקין לשנת 2023 מרשם העמותות.
משרדי עוסק בכל הנושאים הנוגעים לקבלת סיוע מהמדינה למגזר הפרטי – למגזר השלישי (עמותות, חברות לתועלת הציבור ומלכ”רים אחרים) ותמריצים למגזר העסקי (מפעלי תעשייה, סטארט-אפ, חברות היי-טק ומפעלים קטנים).
עבודה נכונה, היכרות עם הדרישות הבירוקרטיות והמקצועיות תסייע לכם להיכנס למעגל הגופים הנתמכים ללא תקלות.
היכרות משרדנו עם המסלולים השונים ועם הדרישות הבירוקרטיות מאפשרת למקסם את אפשרויות הסיוע, לעמוד בתנאי הסף, למלא את הטפסים הנכונים ולהתמודד עם ביקורות עומק ודחיית בקשות.
תודה רבה!
יש לכם הערות או הארות? מוזמנים ומוזמנות לשלוח אליי!
אהבתם את התוכן? אשמח אם תשתפו עם קולגות וחברים!
האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה חוות דעת משפטית. המידע בניוזלטר הינו מידע חלקי וכללי בלבד, והמסתמך על המידע עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.
פוסטים דומים
-
כיצד לקבל נתח גדול יותר מהעוגה התקציבית?
תמיכה ממשלתית עובדת בשיטת "משחק סכום אפס". כלומר,כל הסכום בתקציב המוקצה למבחן תמיכה ספציפי,מחולק בין…
- התארגנות לקבלת תמיכה ממשלתית
מעוניינים לקבל תמיכות ממשלתיות בשנת 2023? עכשיו זה הזמן להתחיל!מתי כדאי להתארגן לקבלת תמיכות ממשלתיות…
-
איך לקבל תמיכה ממשלתית לשנת 2022 בראש שקט?
בימים אלו נדרשים מוסדות ציבור שאושרה להם תמיכה ממשלתית להגיש דוחות על הפעילות בשנת 2021.…