באתר שלי אני מסבירה כיצד מגישים בקשות תמיכה בצורה מוצלחת וכיצד ניתן להשיג את מירב התמיכה הציבורית האפשרית, וכיצד ניתן לקבל נתח גדול יותר מהעוגה התקציבית. אבל כל המאמצים שעשיתם להגיש את בקשת התמיכה לא יועילו, אם תעשו טעויות בדרך, כך שבסופו של דבר לא תקבלו את התמיכה המיוחלת.
סיפור קטן על טעות נפוצה מאוד:
בישיבות האחרונות של וועדת התמיכות שנכחתי בה בתפקידי הקודם כיועצת המשפטית של משרד התרבות והספורט: מתוך כ-330 בקשות שהוגשו להקמה או לשיפוץ של מתקני ספורט, כ-100 בקשות נדחו על הסף כי המסמכים הדרושים לא הוגשו בזמן (!) אחרי שהמשרד נתן הארכת מועד להגשת הבקשות וגם מועד נוסף להשלמת מסמכים.
תחשבו על זה: השקעתם זמן וכסף בהגשת הבקשה, כבר חלמתם על הצלחת הפרוייקט, והכל הולך לפח כי איש הקשר לא טורח לענות למיילים מהמשרד התומך (או מתעלם מהם בכוונה). מאות מיליוני ש”ח שיכלו לשמש לטובת הציבור ירדו לטמיון בגלל טעויות הגשה.
קשה מאוד להימנע מטעויות הגשה. מערכות ההגשה, כולל מערכת המרכב”ה המשמשת להגשת בקשות תמיכה למשרד הממשלה, לא ידידותיות למשתמשים, קורסות לעיתים קרובות, וקל לעשות טעויות בשימוש בהן. אפשר לנסות ולהימנע מטעויות אם מכירים את הכשלים הנפוצים.
הטעויות הנפוצות בהגשת בקשות תמיכה
- לא להגיש את הבקשה אחרי השלמת מילוי טפסי ההגשה (לא לחצו על “שלח”). כדאי לשים לב שאחרי המשלוח של הבקשה, סטטוס הבקשה משתנה ל”בטיפול”. כך יודעים שהבקשה הוגשה. כדאי מאוד לוודא שאכן זה המצב.
- הגשה כפולה (שולחים פעמיים את אותה בקשה).
- הגשה לקול קורא הלא נכון – המשרד התומך לא חייב להעביר את הבקשה לקול הקורא הנכון, לכן כדאי לשים לב שמגישים לקול הקורא הנכון.
- טעויות במועדי הגשה – מועדי הגשה הם קריטיים, ואי עמידה בהם כמעט תמיד תביא לפסילת הבקשה. סמנו בצורה ברורה את מועד ההגשה, ורצוי לקחת מקדם בטחון של כמה ימים קודם. ודאו שכל האנשים הרלוונטיים נמצאים ביום ההגשה, ושיש בידיכם את כל המסמכים הרלוונטיים. אל תגלו ביום ההגשה שגורם חיוני נמצא בכלל בחו”ל, יחד עם הכרטיס למערכת המרכב”ה. נוהל שר האוצר מאפשר להגיש בקשות חריגות להארכת מועדי ההגשה, אבל עדיף לא להגיע למצב הזה.
- אי הגשת מלוא המסמכים הרלוונטיים במועד – המשרד התומך רשאי לתת ארכה להגשת המסמכים, אבל כדאי מאוד להשלים את המסמכים במועד שנדרשתם (אחרת הבקשה תידחה).
- סכום הבקשה נמוך יותר מהסכום שאפשר לקבל לפי מבחן התמיכה – אי אפשר לקבל תמיכה בסכום העולה על הבקשה שלכם, לכן כדאי להגדיל את סכומי הבקשה כדי לא להגיע למצב הזה. סכומי התמיכה שלכם בשנה קודמת יכולים להוות אינדיקציה טובה לגבי סכומי התמיכה שאתם יכולים לקבל גם השנה, וכדאי להגדיל אותם כדי להשאיר שולי בטחון (ממילא התמיכה מחושבת לפי אמות המידה).
- לא להגיב לפניות של המשרד התומך, וכדאי גם לבדוק בתיקיית הספאם מדי פעם. סיומת gov או muni לכתובת דואל לא מחסנת מפני הגעה של מיילים לספאם.
- טעויות בביצוע: אישור התמיכה וקבלת הכסף אינם מהווים סוף פסוק. יש לבצע את הפעילות הנתמכת בהתאם למבחני התמיכה ולדווח עליה כנדרש, אחרת תידרשו להחזיר את התמיכה שקיבלתם ואולי גם לא תקבלו תמיכה חדשה. יש מבחני תמיכה שדורשים סגירה של בקשות קודמות כדי לקבל תמיכה חדשה, במיוחד בפרוייקטים של שיפוץ ובינוי. כך שאי ביצוע ואי הגשת דוחות ביצוע מסכנים את התמיכה שקיבלתם וגם את האפשרות לקבל תמיכה חדשה.
בהצלחה!
משרדי עוסק בכל הנושאים הנוגעים לקבלת סיוע מהמדינה למגזר הפרטי – למגזר השלישי (עמותות, חברות לתועלת הציבור ומלכ”רים אחרים) ותמריצים למגזר העסקי (מפעלי תעשייה, סטארט-אפ, חברות היי-טק ומפעלים קטנים), תמיכות ממשלתית ועירוניות והצעת הצעות למכרזים.
עבודה נכונה, היכרות עם הדרישות הבירוקרטיות והמקצועיות תסייע לכם להיכנס למעגל הגופים הנתמכים ללא תקלות.
היכרות משרדנו עם המסלולים השונים ועם הדרישות הבירוקרטיות מאפשרת למקסם את אפשרויות הסיוע, לעמוד בתנאי הסף, למלא את הטפסים הנכונים ולהתמודד עם ביקורות עומק ודחיית בקשות.
תודה רבה!
יש לכם הערות או הארות? מוזמנים ומוזמנות לשלוח אליי!
אהבתם את התוכן? אשמח אם תשתפו עם קולגות וחברים!
מוזמנים ליצור איתי קשר בטלפון: 03-5076998 במייל office@ferber-law.co.il או דרך טופס יצירת הקשר באתר.
פוסטים דומים
-
איך מגישים בקשות תמיכה בצורה נכונה
בפוסט קודם הסברתי כיצד ניתן להגדיל את סכומי התמיכה שאתם מקבלים וכיצד ניתן לקבל נתח…
- התארגנות לקבלת תמיכה ממשלתית
מעוניינים לקבל תמיכות ממשלתיות בשנת 2023? עכשיו זה הזמן להתחיל!מתי כדאי להתארגן לקבלת תמיכות ממשלתיות…
-
כיצד לקבל נתח גדול יותר מהעוגה התקציבית?
תמיכה ממשלתית עובדת בשיטת "משחק סכום אפס". כלומר,כל הסכום בתקציב המוקצה למבחן תמיכה ספציפי,מחולק בין…