בימים אלו נדרשים מוסדות ציבור שאושרה להם תמיכה ממשלתית להגיש דוחות על הפעילות בשנת 2021. כל זאת, כתנאי לתשלום התמיכה לשנת 2022. המועד האחרון להגשת הדוחות הוא 30.11.2022 (ניתנה הארכה למועד המקורי).
המסמכים שצריך להגישם לצורך דיווח על שנת 2021:
מאגד דוח שנתי – ZN40
טופס מקורות ושימושים – ZN22
דוח מיוחד של רואה החשבון Z65
הצהרה לגבי הדוח על שנת הפעילות – Z66
דוח כספי מבוקר.
דוח מאגד כולל את כל הדיווחים הכספיים הנדרשים לצורך נוהלי התמיכות: טופס הוצאות הנהלה וכלליות, טופס הוצאות שכר וטופס העברות כספיות ודיווחי רשות נוספים, כגון דיווחים על הכנסות בשווה כסף. דיווחים אלו נועדו לוודא שכספי התמיכה שימשו לביצוע הפעילות הנתמכת, כי לא שולמו סכומים מופרזים (מעבר לסכום המותר לפי נהלי התמיכה) לבעלי תפקידים ניהוליים ושלא הועברו כספים לגופים אחרים בניגוד לנהלי התמיכה.
החשב הכללי קיים הדרכה לגופים הנתמכים כיצד להגיש את המסמכים הנדרשים במערכת המרכבה. ניתן לצפות בהדרכה ובמצגת הנלווית בקישור הרצ”ב.
מי שהגיש את דוחות הביצוע עד 31.7.2022 יוכל להמשיך ולקבל מקדמות לשנת 2022. מי שיגיש את דוחות הביצוע עד 30.11.2022 – יוכל להמשיך ולקבל מקדמות, אלא אם יש ממצאים בבדיקה. מי שיגיש את דוחות הביצוע אחרי 30.11.2022 – לא יוכל לקבל מקדמות. נזכיר כי קבלת תמיכה למוסדות ציבור מותנית בעמידה בדרישות הדיווח והדרישות הבירוקרטיות.
הטיפ המינהלי החודשי
אחרי שתגישו את הדוחות על שנת 2021, יגיע הזמן להתחיל לאסוף את המסמכים להגשת בקשות התמיכה לשנת 2023. שימו לב שמועדי ההגשה השנה (2022) צמודים לחגי תשרי. מי שיאסוף את המסמכים עכשיו, יוכל לנפוש בחגים בראש ובלב שקטים.
למי שמבחני התמיכה שלו מתבססים על נתוני שנה קודמת, עדיין יש לכם זמן לשפר את נתוני התמיכה. כלומר, אם תמיכת שנת 2023 מחושבת על בסיס נתוני 2022 (כפי שקורה במבחנים מסויימים), יש לכם חצי שנה נוספת לשפר את מצבכם. אם נתוני התמיכה מחושבים בצורה אחרת – עכשיו זה הזמן להכין תכנית אסטרטגית לשיפור הנתונים באופן שימקסם את התמיכה.
יש לכם כבר אישור ניהול תקין לשנת 2023 (או לפחות הגשתם את כל המסמכים לרשם במועדים הרלוונטיים)? אתם פועלים שנתיים? איתרתם את מבחני התמיכה הרלוונטיים? יש לכם כרטיס חכם למרכבה? אתם מוכנים לשלב הבא. אם לא, עכשיו זה הזמן להשלים את החוסרים.
משרדי עוסק בכל הנושאים הנוגעים לקבלת סיוע מהמדינה למגזר הפרטי – למגזר השלישי (עמותות, חברות לתועלת הציבור ומלכ”רים אחרים) ותמריצים למגזר העסקי (מפעלי תעשייה, סטארט-אפ, חברות היי-טק ומפעלים קטנים).
עבודה נכונה, היכרות עם הדרישות הבירוקרטיות והמקצועיות תסייע לכם להיכנס למעגל הגופים הנתמכים ללא תקלות.
היכרות משרדנו עם המסלולים השונים ועם הדרישות הבירוקרטיות מאפשרת למקסם את אפשרויות הסיוע, לעמוד בתנאי הסף, למלא את הטפסים הנכונים ולהתמודד עם ביקורות עומק ודחיית בקשות.
תודה רבה!
יש לכם הערות או הארות? מוזמנים ומוזמנות לשלוח אליי!
אהבתם את התוכן? אשמח אם תשתפו עם קולגות וחברים!
מוזמנים ליצור איתי קשר בטלפון: 03-5076998 במייל office@ferber-law.co.il או דרך טופס יצירת הקשר באתר.
האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה חוות דעת משפטית. המידע הינו מידע חלקי וכללי בלבד, והמסתמך על המידע עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.30
פוסטים דומים
-
כיצד לקבל נתח גדול יותר מהעוגה התקציבית?
תמיכה ממשלתית עובדת בשיטת "משחק סכום אפס". כלומר,כל הסכום בתקציב המוקצה למבחן תמיכה ספציפי,מחולק בין…
- התארגנות לקבלת תמיכה ממשלתית
מעוניינים לקבל תמיכות ממשלתיות בשנת 2023? עכשיו זה הזמן להתחיל!מתי כדאי להתארגן לקבלת תמיכות ממשלתיות…
-
רוצים לקבל תמיכה ממשלתית בשנת 2023? עכשיו זה הזמן להתחיל!
ארגז הכלים המקוצר למקסום תמיכות ממשלתיות למוסדות ציבור אם אתם מוסד ציבור, את ההתארגנות לקראת …